Norid vurderer å åpne for flere domener

Norid har i dag en grense på 15 domener per eier. Flere har henvendt seg til Norid fordi de mener dette er for lite. Et agenturfirma vi jo gjerne ha et eget domene for bedriften, samt egne domener for hver merkevare de representerer. Ofte kan det også være aktuelt med egne domener i forbindelse med store kampanjer og lanseringer.

Norpol, som er det rådivende organet når det gjelder norske domenenavn (*.no) anbefaler en økning, og Norid vil derfor ta en vurdering rundt dette til høsten.

Etter alle solemerker ser det ut til at kvoten økes til 20 domener per eier.

WordPress 3.2 er ute

WordPress har nå lansert versjon 3.2. Som lovet kommer WordPress også med et nytt standarddesign som tar over for Twenty Ten, og ikke overraskende kalles dette Twenty Eleven.

Det er ikke noen radikale endringer i funksjonaliteten, hverken «foran» eller «bak», noe som vil si at gamle designtemplates mest sannsynlig vil virke knirkefritt og administrasjonsdelen er som du er vant til, men med litt endret design.

Det som kanskje er mest interessant for de som driver en WP-blogg er at man nå kan skrive i fullskjerm-modus. Da får du bare tittel og tekst i vinduet, og ingen andre forstyrrende elementer. Når du trenger tilgang til verktøy for formattering osv, kjører du bare musepekere opp i toppen av nettleservinduet.

Ellers er det ikke mye synlig nytt. Endringene ligger for det meste «under panseret», og WordPress har blitt raskere og sikrere. 3.2 krever PHP 5.2.4 eller nyere og MySQL 5.0.15. (Dette er ikke noe problem for Databjørn- og MinHost-kunder.)

30 mill. bloggere fra Live til WordPress

I september i fjor ga Microsoft opp sitt bloggtilbud ‘Live Spaces’. Kunder med gamle blogger har blitt flyttet over til WordPress. Dette betyr at WordPress tar over driften av bloggen til over 30 millioner bloggere.

Microsoft har nok ikke valgt WordPress fordi det er et dårlig tilbud. WordPress installeres på flere og flere webhoteller verden rundt hver dag, og er et av verdens mest benyttede CMS’er.

I disse dager skal de fleste fra Live være flyttet over til en WordPress-blogg.

Norid åpner priv.no

Uninett / NoridNorid, de som sitter med administrasjonen av domenenavn under *.no, har nå gjenåpnet mulighetene til å registrere et norsk domene for privatpersoner. Reglene for å registrere domene direkte under *.no er fremdeles forbeholdt bedrifter og organisasjoner.

*.priv.no åpner den 6. juni i år, og her gjelder ‘førstemann til mølla’-prinsippet. Ønsker du deg ditt eget domene under *.priv.no bør du derfor være rask på labben.

Du kan lese mer om de nye reglene for norske domene og se hvilke muligheter du har hos www.priv.no.